Haal je vaarbewijs in 2019 nog bij Vamex

Vanaf januari 2020 gaan de vaarbewijs examens naar het CBR. Ons advies is dan ook om het dit jaar te halen. Dit vaarbewijs is internationaal en levenslang geldig. Wij geven cursus in 3 avonden of 2 ochtenden. De klassikale cursussen vaarbewijs worden gehouden in Delft (Lijm & Cultuur)
Maximaal 15 plaatsen. Inschrijving kan elk moment sluiten.

Het landelijk slagingspercentage is 45%, met onze cursus +- 90%

Hoe gaat het in zijn werk?

Stap 1 - Je schrijft je in en de uitnodiging volgt binnen een werkdag per mail

2 dagen voor de cursus ontvang je nog een reminder per sms.

Stap 2 - Je volgt de cursus op 3 avonden of 2 ochtenden

9 uur les met tips & trucs om de stof makkelijk te onthouden

Stap 3 - Je gaat op examen bij Vamex

Dit is de exameninstantie die het examen afneemt (kosten €42,-)

Over de docent: Lars Ros

“Op mijn 21e jaar ben ik mijn carrière als vaarinstructeur begonnen; toen gaf ik mijn eerste officiële zeilles. Ik kom uit een onderwijsgezin en daarom vroeg mijn vader (Ben Ros; ook de auteur van het cursusboek) op 1 april 1992 of ik als bijverdienste een vaarbewijs cursus wilde geven. Ja, dat wilde ik wel en sindsdien heb ik met veel plezier allerlei soorten mensen mogen ondersteunen in het zo leuk & makkelijk mogelijk halen van hun vaarbewijs”

De lessen klein vaarbewijs worden vanuit de dagelijkse vaarpraktijk gegeven, vaak ondersteund, en vooral begrijpelijk gemaakt door voorbeelden vanuit de praktijk.

Prijs: €150,-

Boeken zijn bij ons verkrijgbaar voor €20,-
Maximaal 15 plaatsen. Inschrijving kan elk moment sluiten.

Waarom je nu je vaarbewijs moet gaan halen

Nu kun je het vaarbewijs nog behalen bij Vamex, vanaf 2020 gaan de examens naar het CBR.
Een boete voor het varen zonder vaarbewijs is maar liefst € 550,- !
Het vaarbewijs is internationaal geldig
Door een wetswijziging is het vaarbewijs onbeperkt geldig geworden!

'Er is geen minimale leeftijd om het vaarbewijs te behalen, het vaarbewijs wordt wel pas uitgegeven bij het bereiken van de leeftijd van 18 jaar'

Wat andere zeggen over de cursus Vaarbewijs?

Maximaal 15 plaatsen. Inschrijving kan elk moment sluiten.

Cursusdatums

Vaarbewijs 1
Donderdag 9 + 16 + 23 Mei
19:00 - 22:00
Zaterdag 18 Mei (DAGCURSUS)
VOL
Zaterdag 25 Mei (DAGCURSUS)
VOL
Zaterdag 15 Juni (DAGCURSUS)
09:00 - 16:00

De locatie voor de cursus Vaarbewijs

Lijm & Cultuur
Rotterdamseweg 272
2628 AT Delft
(Gratis parkeren)

Veelgestelde vragen

Het Vaarbewijs is verplicht voor motorboten korter dan 15 meter die sneller kunnen dan 20 kilometer per uur door het water. Hiertoe behoren ook waterscooters en jetski’s. Een rubber bootje met meer dan 5 pk kan al gauw harder dan 20 kilometer per uur. Er wordt overigens niet naar het aantal pk’s gekeken, maar wel of de boot met één persoon volgas harder kan dan 20 kilometer per uur. Ook al vaart u op het moment van een controle minder dan 20 kilometer per uur krijgt u zonder vaarbewijs een boete Het Vaarbewijs is ook verplicht voor pleziervaartuigen met een lengte van 15 tot 25 meter.

Ja in landen zoals Duitsland , België, Frankrijk, Spanje, Portugal, Zwitserland, Kroatië, Hongarije, en Italië is het ICC vaarbewijs voldoende. Let op met de boete’s in andere landen, op bijvoorbeeld het Gardameer in Italië delen ze boete’s uit van duizenden euro’s voor het varen zonder vaarbewijs.

Het Vaarbewijs en het Groot Pleziervaarbewijs is levenslang geldig. Dit geldt ook voor bestaande vaarbewijzen waarop nog een vervaldatum staat.

Het examen Vaarbewijs I (KVB1) kost € 42,- en staat los van het cursusgeld. Een examen kan op elke werkdag en soms ook op een zaterdag. Het examen is in Den Bosch, Zwolle, Dordrecht of Zoetermeer.

Het vaarbewijs wordt afgegeven als u 18 jaar of ouder bent. Het is mogelijk om onder de 18 jaar examen te doen. Bent u geslaagd dan krijgt u een uitslagbrief. Hiermee mag u nog niet met een vaarbewijsplichtig schip, zoals een snelle motorboot varen. Vanaf uw 18e jaar kunt u de brief inwisselen voor het echte Vaarbewijs. Daarna mag u met een vaarbewijsplichtig schip, zoals een snelle motorboot, waterscooter of jetski

Wie gaat varen zonder vaarbewijs riskeert een boete van maar liefst 550 euro. Bovendien wordt bij een ongeval zonder vaarbewijs niet uitgekeerd door de verzekering.