vaarbewijs-in-1-dag-met-examen

Een dagcursus vaarbewijs?Dat kan!

Bekijk alle cursusdatums >>

Het behalen van je rijbewijs wordt al sinds jaar en dag gezien als één van de belangrijkste mijlpalen in je leven. Daarna kun je eindelijk zelf een auto besturen, ben je ineens een stuk vrijer; iets waar veel jongeren natuurlijk erg naar uit kijken! Tegenwoordig begint er echter een nieuwe trend te ontstaan: het behalen van een vaarbewijs.

Met zomers die steevast warmer lijken te worden, zien steeds meer mensen het wel zitten om een boot te kunnen besturen. Sommigen gaan nog een stapje verder en willen graag een wereldreis maken met zeilboot, om op die manier de wereld te kunnen ontdekken vanaf zee. Klinkt allemaal erg avontuurlijk! Maar om dat te kunnen verwezenlijken, heb je wel je vaarbewijs nodig. Bij ons kun je nu je vaarbewijs I in slechts 1 dag behalen. Zodat je binnen no-time veilig het water op kan!

Wat is een vaarbewijs precies?

Sinds 1 april 1992 is het vaarbewijs verplicht voor iedereen die een schip bestuurt. De reden hiervoor is dat de overheid de veiligheid op het water wilde verbeteren en waarborgen. Je kunt een vaarbewijs aanvragen vanaf de leeftijd van 18 jaar, maar het examen kun je eventueel al eerder afleggen indien je dit wilt. Vanaf 2020 gaan de examens naar het CBR, de bedoeling is om een praktijkexamen in te voeren. Dit heeft het CBR de afgelopen jaren ook gedaan voor het scooter- en tractorrijbewijs.

Welk vaarbewijs kun je in 1 dag behalen?

Onze cursussen zijn special afgestemd op het behalen van het klein vaarbewijs I en II. Momenteel kun je je klein vaarbewijs I in slechts 1 dag behalen. Deze cursus wordt op meerdere plaatsen in Nederland gegeven, zoals Roosendaal, Eindhoven, Wijk en Aalburg en Loosdrecht. Zo is er altijd wel een optie bij jou in de buurt.

Gedurende de cursus van 1 dag wordt alle lesstof in één keer opgepakt. Normaliter is dit verdeeld over 2 of 3 dagen. Dit is met name handig voor mensen die vanwege werk niet zoveel tijd hebben, of als je gewoon razendsnel je vaarbewijs wilt bemachtigen. Nadat je de dag hebt afgerond, kun je bij VAMEX (Tot eind 2019) je examendatum aanvragen. Wij adviseren altijd een paar dagen tussen de cursus en het examen te plannen, zodat je zelfstandig alle proefexamens door kan nemen.

Waarom kiezen voor onze opleiding vaarbewijs in 1 dag?

Nuvaarbewijs.nl is gespecialiseerd op het gebied van deskundige en complete opleidingen, waarmee je snel en vrijwel gegarandeerd je vaarbewijs kunt behalen. Naast de ochtend- en avondcursus bieden wij nu ook de optie je vaarbewijs in 1 dag te halen. Dit is gemakkelijk voor mensen die gewoon snel de theorie op willen pakken, je hoeft immers niet meermalen naar dezelfde locatie te reizen en dit scheelt tijd!

Kan het examen meteen na de cursus?

Nee, dit is niet mogelijk. De examens bij Vamex zijn namelijk maar tot 15:00 uur. Wij raden dit ook niet aan, om een goede kans van slage te hebben dien je alle proefexamens in het boek te maken. Daarna ben je klaar voor het examen!

Neem voor meer informatie over de cursussen, inhoud en data gerust eens een kijkje op onze website. Hier kun je direct inzien wanneer de volgende cursussen worden gegeven, ook de vaarbewijs in 1 dag data kun je hier terugvinden. Wil je graag persoonlijk advies? Bel ons direct, wij informeren je graag over onze diensten.

Bekijk alle cursusdatums >>