vaarbewijs-1-halen

Vaarbewijs 1 halen? Dit zijn de manieren hoe jij het kunt halen.

Er zijn meerdere manieren om je vaarbewijs 1 te halen. Dat kan op drie verschillende manieren

  • Klassikale cursus
  • Online cursus
  • Zelfstudie

Klassikale cursus vaarbewijs

Met een klassikale cursus volg je de lessen in 3 avonden, 2 ochtenden of in 1 dag. Met deze lessen brengen onze docenten vol enthousiasme de kennis over om er voor te zorgen dat jij in één slaagt voor vaarbewijs 1 of 2. Op deze manier je vaarbewijs halen geeft ook verreweg de hoogste slagingskans. Na de cursus maak je alle oefenexamens. Wij adviseren om een aantal dagen tussen cursus en examen te houden zo dat je deze vragen allemaal kunt doornemen. Maak je de vragen allemaal 2 keer? Dan is je kans van slagen hoog.

Niels van Frequencerz (bekende DJ) haalde het vaarbewijs met een dagcursus 

Online cursus

Je kunt natuurlijk ook gaan voor een online cursus, maar dit vergt wel zelfdiscipline. Om een online cursus vol te houden moet je 100% inzet hebben. Je moet toch aan zeker 15 uur studie denken bij het volgen van een online cursus. Dit is voor veel mensen niet weggelegd, het is heel gemakkelijk om het uit te stellen. Een leuk feestje, serie kijken op Netflix, of uit eten en dat vaarbewijs komt later wel. Van uitstel komt afstel!

Dit merken wij ook aan de slagingspercentages, deze zijn bij online cursussen 50-55% terwijl deze bij de klassikale cursussen doorgaans op 90% liggen. Je moet de klassikale cursus zien als stok achter de deur. Plan je eigen vrij voor de cursus, maak tijd om alle oefenexamens te maken en ga op examen bij Vamex.

Zelfstudie

Je vaarbewijs halen door middel van zelfstudie? Ga wel voor het juiste boek. Er zijn verschillende boeken vaarbewijs op de markt.

  • ANWB boek
  • Leidraad voor het vaarbewijs van Richard Vooren
  • Studiewijzer klein vaarbewijs 1 en 2 van Ben Ros

Alle drie de boeken zijn goed, maar het beste boek om je voor te bereiden op het examen is het boek van Ben Ros.
Deze is examengericht en duidelijk.  Het belangrijkste bij het behalen van vaarbewijs 1 of 2 is het begrijpen van de ‘materie’
Vanuit een boek is dit moeilijk te begrijpen, in deze boeken staan ook geen ezelsbruggetjes om de stof makkelijker te onthouden. Daarnaast is de stof ook flink uitgebreid na 2012. Op deze manier je vaarbewijs halen is op dit moment nauwelijks meer te doen.

Je vaarbewijs 1 of 2 halen kan op allerlei manieren zie je dus wel, maar wil je een gedegen opleiding en hoge kans van slagen, dan is de klassikale cursus de beste keuze.

cursus-vaarbewijs