proefexamen-vaarbewijs-vamex-nuvaarbewijs

Proefexamen vaarbewijs, test hier je kennis!

Op de website van Vamex staan proefexamens voor zowel vaarbewijs 1 als vaarbewijs 2. Deze examens zijn bedoeld om je een indruk te geven van de vraagstelling op het examen. Deze vragen komen niet voor in de echte examens. Benieuwd hoe de examenvragen gesteld worden bij Vamex?
Bekijk het proefexamen vaarbewijs hier:

Ga naar oefenexamen >>

 

Examenvragen Klein Vaarbewijs
Om te slagen voor vaarbewijs 1 dien je 56 van de 80 punten te halen. Je krijgt op het examen 1-, 2- en 3-punten vragen. In dit overzicht vindt je een overzicht van de verschillende examens:

Soort examen KVB1 KVB2 KVB1+KVB2
Duur in minuten 60 90 60+90
Aantal vragen 40 25 40+25
Maximum score in punten 80 50 80+50
Minimum slagings score in punten 56 35 56+35

 

Slagingspercentage
De slagingspercentages van de vaarbewijs examens liggen de laatste jaren voor zowel KVB1 als KVB2 examen om en nabij de 45%. Dit wel zeggen dat maar liefst 55% zakt. Dit komt vooral omdat veel mensen er te makkelijk over denken en zich onvoldoende voorbereiden. Wat ook opvalt is dat het slagingspercentage per leeftijdsgroep sterk verschilt.

Verstandig is dan ook om de proefexamens vaarbewijs op de site van Vamex een keer door te nemen. Wat wij ook altijd aanraden is om alle oefenvragen die ons boek staat 2 keer te maken, in het boek wat wij gebruiken staan veel vragen die exact zo terug komen op het echte examen.

Vooral bij de leeftijdsgroep tot 18 jaar zakt een groot gedeelte, de kandidaten van 18 – 25 jaar doen het iets beter. Vooral de leeftijdscategorie van 45 – 64 jaar scoort goed, het slagingspercentage in die groep ligt om en nabij de 68%.

 

Struikelblokken
Vamex deelt ook de struikelblokken op het examen, dit is een document met de meest gemaakte fouten op het examen.
Dit document vindt je hier: struikelblokken Klein Vaarbewijs >>

Ga je zelf leren of ga je liever voor een klassikale cursus vaarbewijs?
Klassikale cursussen zijn de beste manier om je voor te bereiden op het examen.
Bekijk hier alle cursusdatums op 10 verschillende locaties in Nederland >>